X 
Arşiţa stiri: 216
Jocurile Olimpice stiri: 297
Transnistria stiri: 1461

În Italia turiștii ajung la urgență, în loc să se bucure de vacanță

13 aug. 15:45   Externe
10 ore in urma 3607 0

Turiștii care vor să viziteze Italia nu sînt descurajați de valurile de căldură, dar o parte dintre aceștia ajung la spital, în loc să se bucure de vacanță.

În plin sezon turistic, numărul de persoane care solicită îngrijiri de urgență este în creștere în orașe precum Roma, Florența și Veneția. Patru persoane au murit în Italia în luna iulie din cauza problemelor de sănătate generate de căldura extremă, transmite Digi24.

Deși Italia se confruntă cu un val de căldură intens, canicula nu reușește să descurajeze vizitatorii, iar numărul de persoane care apelează la îngrijiri de urgență pentru probleme de sănătate cauzate de căldură a crescut brusc în unele dintre cele mai populare orașe turistice din Italia, conform The Guardian.

Italia a fost cuprinsă de valuri consecutive de căldură de la jumătatea lunii iunie. Se așteaptă ca unele zone din centru și sud să înregistreze temperaturi de peste 40 de grade Celsius în zilele următoare.


Luni, Ministerul Sănătății a plasat 17 orașe în alertă roșie, ceea ce înseamnă că și oamenii sănătoși ar putea fi expuși riscului de căldură. Persoanelor care locuiesc sau vizitează locuri aflate în alertă roșie li se recomandă să evite lumina directă a soarelui între orele 11:00 și 18:00.

Fabio De Iaco, președintele societății italiene de medicină de urgență, a declarat pentru Corriere della Sera că, pe măsură ce căldura s-a intensificat, a avut loc o creștere cu 20% a numărului de persoane care ajung la urgență pentru probleme cauzate de caniculă în orașe precum Roma, Florența, Veneția și Napoli.

La Roma au fost cazuri de oameni care au leșinat la căldură în Piața Sf. Petru sau în timp ce s-au adunat la monumente populare precum Fîntîna Trevi. Dr. Pierpaolo Ciocchetti, directorul departamentului de urgență al spitalului Fatebenefratelli din centrul Romei, a spus că majoritatea persoanelor care au nevoie de îngrijiri sînt în vîrstă și suferă de alte boli.

„Dar tinerii nu ar trebui să subestimeze efectele căldurii”, a spus el pentru Corriere della Sera. El i-a sfătuit pe oameni să nu meargă la unitățile de urgență cu boli care ar putea fi gestionate la domiciliu, adăugînd că și internările în spital pentru Covid au crescut. Majoritatea cazurilor de probleme cauzate de caniculă sînt rezolvate prin rehidratare. Doar 1-2% au necesitat spitalizare.

Patru persoane au murit în Italia în iulie din cauza unor probleme de sănătate generate de căldura extremă. Săptămîna trecută, o femeie de 26 de ani a suferit un transplant de ficat de urgență la un spital din Torino, după ce s-a prăbușit din cauza insolației în timp ce lucra la o fermă.

Căldura nu descurajează turiștii, numărul vizitatorilor străini în Italia fiind estimat a-l depăși pe cel din 2023 cu 2,5%. În iulie și august, majoritatea orașelor mari sînt pline de turiști, în timp ce italienii evadează la plajă sau la munte. Cu toate acestea, cu temperaturile mării depășind și 30 de grade Celsius, este dificil să găsești răcoare chiar și de-a lungul coastei.

4
2
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав