Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

În Germania, angajații din transportul public au intrat în grevă

1 mar. 13:00   Externe
1840 0

Milioane de germani se confruntă cu probleme din cauza unei greve a lucrătorilor din transporturi, care cer o creștere salarială. Acțiunea va dura două zile.

Autobuzele și tramvaiele nu părăsesc depoul. În metrou nu circulă niciun tren electric. Greva lucrătorilor din transportul public s-a extins în marile orașe din țară, inclusiv în capitala Berlin. Sindicatele cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, relatează euronews.

Milioane de oameni se confruntă cu probleme. Germanii au atitudini diferite față de greva lucrătorilor din transporturi.

Maren, studentă, Köln: "Bineînțeles, trebuie să înțelegeți ambele părți. Și puteți înțelege că oamenii care lucrează în sectorul transportului public din

Köln vor să primească un salariu decent și, prin urmare, se comportă corespunzător."


Ariane, rezidentă din Köln: _"Cred că este nedrept față de oamenii care folosesc transportul local, deoarece aceștia mereu se ceartă și fac grevă."

Sindicatul lucrătorilor din servicii a lansat un apel la o grevă de avertisment (care este o tactică obișnuită în negocierile contractelor de muncă).

Pe lîngă o mărire de salariu, greviștii cer zile libere suplimentare pentru munca în ture și de noapte.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?