Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Greva paralizează transportul public în Grecia

27 feb. 13:30   Externe
2668 0

Cel mai mare sindicat din sectorul public din Grecia, ADEDY, a convocat miercuri o grevă națională de 24 de ore, cerînd, printre altele, salarii mai mari și angajare de personal în sectoarele sănătății și educației.

Despre aceasta relatează „Adevărul european”, făcînd trimitere la Ekathimerini.

În grevă sînt implicați lucrătorii de la metrou, tramvaie și căi ferate, taximetriști, lucrători portuari și sindicate ale controlorilor de trafic aerian.

În timp ce metroul și tramvaiul din Atena vor înceta să funcționeze timp de 24 de ore, autobuzele și troleibuzele vor funcționa miercuri între orele 9:00 și 21:00.

De asemenea, trenurile naționale și locale vor înceta să mai circule în solidaritate cu ADEDY. Toate zborurile interne și internaționale, precum și transportul maritim și fluvial în porturile Pireu, Lavrio și Rafina au fost anulate pentru 24 de ore.


Taximetriștii din Atena își vor continua greva timp de pînă la 48 de ore de marți pînă miercuri, sindicatul taximetriștilor cerînd o grevă la nivel național.

În Salonic, o serie de autobuze urbane vor continua să funcționeze.

Potrivit informațiilor anterioare, angajații din transportul public local din Germania plănuiesc să intre în grevă în zile diferite săptămîna aceasta în toate statele, cu excepția Bavariei – ziua principală a grevei va fi 1 martie.

Săptămîna trecută, lucrătorii companiei aeriene Lufthansa au intrat în grevă în Germania. La sfîrșitul lunii ianuarie, mașiniștii germani au intrat și ei într-o grevă de mai multe zile.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?