Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

În Finlanda, a început votul preliminar în primul tur al alegerilor prezidențiale

17 ian. 18:30   Externe
2091 0

În Finlanda, a început votul preliminar în primul tur al alegerilor prezidențiale, care va continua pînă marțea viitoare.

Finlandezii care locuiesc în străinătate vor putea vota anticipat, de miercuri pînă sîmbătă, în această săptămînă. Primul tur al alegerilor va avea loc duminică, 28 ianuarie.

În cazul în care niciun candidat nu va obține 50% sau mai mult din voturi în primul tur, cei doi candidați aflați pe primul loc în primul tur vor avansa în turul al doilea, care va avea loc pe 11 februarie, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

În total, nouă candidați candidează pentru această funcție. Potrivit ultimelor sondaje, fostul premier finlandez Alexander Stubb se bucură de cea mai mare susținere din partea finlandezilor - 24% dintre respondenți sînt gata să voteze pentru el.

Cel mai apropiat rival al său, fostul ministru de externe finlandez Pekka Haavisto, are sprijinul a 22% dintre finlandezi.


În același timp, Stubb se află în fața oricăruia dintre ceilalți șase adversari în turul al doilea al alegerilor președintelui Finlandei, dacă acesta va avea loc.

Actualul președinte Sauli Niinistio a fost reales pentru un al doilea mandat în ianuarie 2019 cu peste 62% din voturi. Președinții finlandezi nu pot avea mai mult de două mandate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?