Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

În China se va deschide un nou muzeu dedicat dinastiei Shang

20 feb. 19:15   Externe
1683 0

Noua clădire a Muzeului Yinxiu își va deschide ușile pentru public pe 26 februarie.

Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă a Administrației de Stat pentru Protecția Patrimoniului Cultural al Republicii Populare Chineze, la Beijing.

Muzeul, situat în orașul Anyang, provincia Henan (Centrul Chinei), va prezenta aproximativ 4.000 de unități/complete de artefacte și relicve culturale, inclusiv produse din bronz, ceramică și jad, precum și carapace de broască țestoasă și oase de bovine, vizitatorii urmînd să vadă peste 75% dintre acestea pentru prima dată.

Yinxu sînt situri arheologice din epoca bronzului tîrziu, concentrate în principal în Anyang, care sunt asociate cu cultura capitalei vechiului stat chinez Yin (sau Shang), a cărui domnie datează din secolele XVII-XI î.Hr.

Ele reprezintă primul sit documentat al unei capitale Shang tîrzii din China, așa cum au confirmat săpăturile arheologice și inscripțiile de pe carapacele de broască țestoasă și oasele de vite. Acestea sînt și ruinele capitalei antice, locul celor mai numeroase și mai lungi săpături arheologice din China.


Noua clădire a Muzeului Yinxu este primul muzeu arheologic de amploare de importanță națională din țară, care, în mod panoramic, prezintă o expoziție tematică despre civilizația dinastiei Shang.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?