X 
Arşiţa stiri: 171
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

În capitala Kîrgîzstanului au fost aduse trupe interne

19 mai. 11:21   Externe
3210 0

În capitala Kîrgîzstanului au fost aduse trupe interne, iar întreaga poliție din Bișkek a fost pusă în alertă.

Ambasadele străine și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța cetățenilor lor în această țară. A existat chiar și informații potrivit cărora un grup mare de studenți din Pakistan ar fi încercat să treacă granița dintre Kîrgîzstan și Kazahstan dorind să se salveze, dar această informație nu a fost confirmată. Dar ce, totuși, s-a întîmplat?

În noaptea de 13 mai, după cum a anunțat serviciul de presă al Ministerului de Interne, în apropierea unei pizzerii din Bișkek din partea de est a capitalei în apropiere de piața Alameda, a avut loc o istorie clasică, cînd de niște studenți străini s-au apropiat patru localnici care le-au cerut o țigară și apoi au început să se ia de ei. Studenții au fugit în căminul lor din apropiere. Cei patru hărțuitori i-au urmărit, au intrat în cămin, au început să lovească ușile camerelor și au făcut ravagii. După cum s-a aflat ulterior, ceștia au furat 2.800 de dolari, un iPhone 15 și alte obiecte personale.

Străinii care locuiesc în cămin s-au unit și au ripostat în curtea căminului. Străinii au fost nevoiți să fugă, lăsînd un „luptător” la fața locului. Străinii au chemat o ambulanță pentru el. Acesta a dat un nume fals la spital și, după ce a primit îngrijiri medicale, a fugit. Pe cazul bătăii a fost deschis un dosar penal.

Însă cu asta nu s-a terminat totul, ci doar a început. Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip cu imagini de la bătaie și un îndemn către localnici să se răzbune pe străinii-abuzatori. În noaptea de 17 spre 18 mai, circa o mie de persoane s-a adunat în apropierea hostelului, dorind să „rezolve lucrurile”. Atunci și au fost alarmată poliția, forțele speciale și aduse tunuri cu apă. Ministerul afacerilor interne al regiunii Sverdlovsk din Bișkek a postat o înregistrare video în care studenți egipteni de la Universitatea de medicină își cer scuze în calitate de instigatori ai bătăii, dar acest lucru nu a ajutat, și nici paza instalată la intrarea în cămine. Au început alte ciocniri.


În urma vînătorii de străini, în Bișkek 29 de persoane au solicitat asistență medicală, 15 au fost spitalizate, iar unui student din Pakistan i-a fost rupt maxilarul și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Protestatarii au stat afară toată noaptea, cerînd eliberarea kirghizilor reținuți și ordine în comunitatea de migranți, care a crescut considerabil în ultima vreme.

În fața oamenilor ai ieșit vicepreședintele Comitetului de Stat pentru Securitate Națională, Timur Shabdanbekov, ministrul adjunct de interne Oktyabr Urmambetov și șeful Departamentului de Poliție din Bișkek, Azamat Toktonaliyev. Protestatarii nu au putut fi convinși abia spre ora 5 dimineața.

2
0
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав