COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În California, o stradă închisă din cauza unui roi de albine-ucigaşe

În California, o stradă închisă din cauza unui roi de albine-ucigaşe

Un roi de 40.000 de albine ultra-agresive a atacat un hotel din California, relatează The Guardian. Mai multe persoane au ajuns la spital, iar o stradă a fost blocată în Pasadena.

Poliţia şi pompierii au intervenit în zonă după ce a fost apelat serviciul de urgenţă în legătură cu un roi de albine agresive care au intrat într-un hotel. Doi pompieri, doi poliţişti şi un civil au ajuns la spital după ce au fost înţepaţi, transmite NOI.md cu referire la Digi24.

„Ceva le-a făcut să atace, ceva activitate, sunete, zgomot, vibraţie. E greu de spus ce ar fi putut provoca această reacţie”, a spus Dave Williams de la Asociaţia Apicultori din Los Angeles County.


„Pompierii care au fost la faţa locului şi care lucrează aici de mulţi ani au spus că nu au mai văzut niciodată atît de mult albine într-un singur loc”, a declarat purtătoarea de cuvînt a departamentului de pompieri din Pasadena.

Albinele africanizate au apărut după încrucişarea albinelor africane şi europene. Ele au fost aduse în America de Sud în anii ‘50, însă au reuşit să ajungă în libertate unde s-au proliferat şi s-au reprodus cu speciile locale. Din cauza obiceiului lor de a îşi apăra stupurile cu agresivitate ieşită din comun, ele au primit poreclă de „albine ucigaşe”.

În Pasadena, poliţiştii şi pompierii au încercat, mai întîi, să calmeze albinele cu fum, însă pentru că pericolul devenea din ce în ce mai iminent, ei au folosit spumă din extingtoare pentru a le ucide.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load