Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În această țară, a fost anunțat Cod roşu de condiţii meteorologice severe

1 feb. 14:00   Externe
2245 0

Cetățenii, care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Norvegia trebuie să se informeze despre evoluţia fenomenelor meteorologice severe din ultimele ore, pe care autorităţile din această țară le consideră că ar putea constitui cea mai puternică furtună din ultimele trei decenii.

Se aşteaptă ca furtuna, de origine atlantică, denumită ,”Ingunn", să afecteze centrul ţării, urmînd să se deplaseze apoi spre zona de nord.

Potrivit specialiștilor, în regiunile respective, se așteaptă să se manifeste vînt cu intensitate de uragan, perturbînd activitatea companiilor de trafic aerian şi liniilor de feribot, notează Noi.md cu referire la news.ro.

În zonele muntoase, pe anumite tronsoane, s-au închis drumuri, tuneluri şi poduri, iar cursurile şcolare au fost suspendate. Poliţia a avertizat că sînt aşteptate rafale de vînt cu viteze de la 126 pînă la 180 de kilometri pe oră, posibile inundaţii, alunecări de teren şi avalanşe puternice.

Populaţia a fost sfătuită să nu-şi părăsească locuinţele, să evite călătoriile inutile, să ancoreze obiectele cu risc de deplasare şi/sau dislocare din cauza vîntului şi să recurgă la munca la distanță, acolo unde este posibil.


2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?