X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

În 2050, va apărea o nouă specie umană

20 feb. 00:30   Externe
29660 0

Tranziția evolutivă remarcabilă spre o nouă specie de oameni, asemănătoare cu trecerea de la maimuțe la oameni, se află în plină desfășurare și este influențată de o serie de motive complexe, spun specialiștii.

Printre acestea se numără progresul rapid al tehnologiei, schimbările comportamentale din societate și influența selectivă a mediului natural.

Cercetătorii anticipează că în decurs de mai puțin de treizeci de ani, o nouă formă umană va apărea pe scena globală, pregătită să facă față noilor provocări și oportunități ale epocii contemporane.

Potrivit studiilor realizate de cercetătorul Cadell Last de la Global Brain Institute, există deja semnele evidente ale unei tranziții evolutive în desfășurare. Speranța medie de viață s-a extins cu 30 de ani în ultimul secol, deschizînd calea către o speranță de viață de 120 de ani în jurul anului 2050. Această prelungire a duratei de viață umană vine la pachet cu modificări majore în etapele tradiționale ale existenței umane.

Perspectiva antropologilor asupra acestor schimbări arată că oamenii se îndreaptă spre o nouă specie, concentrată mai mult pe cultură și învățare decît pe aspectele fizice. În plus, se pare că selecția naturală nu va influența doar durata vieții, ci și perioada cheie pentru conceperea de descendenți. Astfel, se preconizează că femeile vor avea copii la vîrste mai avansate, în timp ce inovațiile din medicină le vor permite să facă acest lucru.


Cadell Last evidențiază importanța inovației tehnologice în această tranziție. Pentru a atinge o speranță de viață de peste 100 de ani, este necesară o sporire a investițiilor în cercetare. De asemenea, se cere ca inteligența artificială, sprijinită de progresul tehnologic, să contribuie la echilibrarea pieței muncii.

Progresul tehnologic evoluează rapid, iar în prezent asistăm la propria noastră evoluție. Deși perioada actuală este caracterizată de tulburări și incertitudini, acestea pot deveni oportunități. Cadell Last afirmă că „noua specie de oameni” va fi mai bine adaptată la schimbări.

În 2050, nu numai că vom trăi peste 100 de ani, dar și ritmul biologic al vieții noastre se va schimba. Tehnologii precum realitatea virtuală vor încetini declinul organismului, pe cînd inteligența artificială ne va ajuta să ne desfășurăm activitățile zilnice. Cu aceste perspective promițătoare, umanitatea se îndreaptă către un viitor în care barierele biologice și sociale actuale nu vor mai fi obstacole.

5
3
2
4
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?