X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Guvernul palestinian și-a prezentat demisia

26 feb. 11:49   Externe
1976 0

Prim-ministrul Autorității Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a anunțat demisia cabinetului pe care îl conduce.

„Prezint demisia guvernului domnului președinte Mahmoud Abbas”, a afirmat Shtayyeh, adăugînd că aceasta vine ca urmare a evoluțiilor legate de agresiunea împotriva Fîșiei Gaza și a escaladării situației în Cisiordania și Ierusalim.

Premierul demisionar a afirmat că demisionează pentru a permite formarea unui consens larg în rîndul palestinienilor cu privire la aranjamentele politice în urma războiului Israelului împotriva Hamas, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Mișcarea survine pe fondul presiunilor tot mai mari exercitate de SUA asupra lui Abbas pentru a reorganiza Autoritatea Palestiniană, în condițiile în care eforturile internaționale s-au intensificat pentru a pune capăt luptelor din Gaza și pentru a începe discuțiile despre o structură politică care să guverneze enclava după război.

Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran.


Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

1
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?