Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grevele din Finlanda vor afecta transporturile, industria hîrtiei și comerțul

14 feb. 17:15   Externe
1905 0

Grevele din Finlanda vor afecta transportul local și cel pe distanțe lungi, precum și industria hîrtiei și comerțul.

Șoferii de autobuz participă la o grevă de două zile a Sindicatului lucrătorilor din transporturile rutiere, lucrătorii din industria hîrtiei încep o grevă de trei zile, iar Sindicatul lucrătorilor din servicii este în grevă în centrele logistice ale comerțului.

În plus, greva afectează circulația metroului din capitală, a tramvaielor și a autobuzelor din Helsinki, Turku și Tampere, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Potrivit Uniunii Industriale, aproximativ 60.000 de muncitori din industria hîrtiei participă la protestele organizate de aceasta. Pe lîngă acestea, Uniunea Electricienilor începe greve de trei zile. La acțiuni participă și lucrătorii portuari.

Din cauza protestelor din comerț, s-ar putea ca magazinele să ducă lipsă de anumite bunuri. În același timp, continuă greva de două zile a Sindicatului angajaților din sectorul public și al asigurărilor sociale din JHL în domeniul învățămîntului preșcolar, astfel că majoritatea grădinițelor sînt închise.


Anterior, o grevă a sindicatului lucrătorilor feroviari finlandezi a dus la oprirea aproape completă a traficului feroviar în țară.

10
3
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?