X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Greta Thunberg, premiată cu 1 milion de euro

21 iul. 2020,, 22:00   Externe
4120 0

Activista suedeză de mediu Greta Thunberg a primit luni Premierul Gulbenkian pentru Umanitate, o nouă distincţie portugheză dotată cu suma de un milion de euro, relatează agenţia EFE.

Premierul Gulbenkian pentru Umanitate este acordat persoanelor sau organizaţiilor care s-au remarcat prin acţiunile de combatere a schimbărilor climatice, notează stirileprotv.ro.

Numele lui Greta Thunberg a fost anunţat la sediul Fundaţiei Gulbenkian de la Lisabona de către preşedinta instituţiei, Isabel Mota, care menţionează într-un comunicat că această distincţie evidenţiază angajamentul acestei fundaţii faţă de ″urgenţa acţiunii climatice″⁣.

Activista suedeză, în vîrstă de 17 ani, s-a impus printre cei 136 de candidaţi din 46 de ţări şi a fost aleasă printr-un larg consens, după cum spune preşedinte juriului, fostul preşedinte portughez Jorge Sampaio.

″Modul în care Greta Thunberg a reuşit să mobilizeze generaţiile cele mai tinere pentru cauza climatică şi lupta ei tenace pentru a schimba un status quo care se obstinează să persiste fac din ea una dintre figurile cele mai memorabile din prezent″⁣, explică Sampaio, potrivit Agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав