Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Grecia, prima țară din UE care a anunțat această interdicție. Despre ce este vorba

18 apr. 00:30   Externe
6530 0

Grecia va interzice pescuitul de adîncime în zonele protejate. Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a anunțat interzicerea pescuitului cu traule de adîncime în ariile marine protejate ale țării, prima măsură de acest fel din Europa.

Mitsotakis a anunțat că Atena va interzice pescuitul cu traule de adîncime în zonele marine protejate ale țării pînă în 2030. El a precizat că Grecia va începe cu parcurile marine naționale, unde pescuitul de adîncime va fi interzis pînă în 2026.

Pentru a atinge acest obiectiv, premierul a promis că va desfășura cel mai modern sistem de supraveghere, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Această metodă de pescuit, condamnată de asociațiile ecologiste, constă în tragerea unor plase grele pe fundul mării, care dăunează ecosistemelor și eliberează carbonul care este reținut pe fundul mării.

De asemenea, premierul grec s-a angajat să elimine 50% din deșeurile de plastic din mediul marin pînă în 2030 și a promis să implementeze peste 20 de măsuri grație unui buget de 780 de milioane de euro.

12
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?