TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Germania vrea să relaxeze restricţiile anti-COVID-19

Germania se pregăteşte să relaxeze restricţiile legate de pandemie şi să redeschidă anumite afaceri.

Cancelarul german Angela Merkel va propune, miercuri, şefilor de regiuni să relaxaze restricţiilor privind contactele sociale, transmite Mediafax.

Numărul de cazuri a crescut cu 3.943 în 24 de ore în Germania, în timp ce numărul morţilor a depăşit pragul total de 70.000.

Germania se pregăteşte să relaxeze restricţiile legate de pandemie şi să redeschidă anumite afaceri, mizînd pe milioane de teste pentru a încerca să evite un al treilea val de contaminare, relatează Le Figaro.

Cancelarul german Angela Merkel va propune, miercuri, şefilor de regiuni să relaxaze restricţiilor privind contactele sociale, începînd cu 8 martie.


Merkel a recunoscut că populaţia doreşte cu „înflăcărare” întoarcerea la o viaţă normală, potrivit participanţilor la o şedinţă parlamentară, care a avut loc marţi.

„Ieşim dintr-o perioadă lungă de blocare şi acum trebuie să avansăm pas cu pas”, a spus Merkel, potrivit aceloraşi surse.

De luni, 8 martie, vor fi posibile întîlnirile între „două gospodării”, dar nu vor depăşi în total cinci persoane, copiii sub 14 ani nefiind incluşi, potrivit unui proiect.

Pînă acum, contactele între gospodării trebuiau limitate la o singură persoană din afară.

În ultimele săptămîni, Germania a autorizat treptat redeschiderii şcolilor după două luni în care au fost închise. De asemenea, de luni, saloanele de coafură au fost deschise.

Strategia de redeschidere a ţării se va baza pe testarea masivă cu teste rapide.Scopul este ca pînă la începutul lunii aprilie întreaga populaţie să se poată testa în mod regulat şi gratuit.

Tot personalul şcolilor şi grădiniţelor, precum şi elevii, vor primi, de asemenea, teste antigene gratuite în fiecare săptămînă.

Numărul de cazuri a crescut cu 3.943 în 24 de ore în Germania, potrivit datelor de la Institutul de Supraveghere a Sănătăţii Publice REQUIS marţi, în timp ce numărul morţilor a depăşit pragul total de 70.000 în acest weekend.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load