X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Germania: "În ultima perioadă, amenințarea teroristă în țară este semnificativ mai mare"

11 iun. 14:15   Externe
2327 0

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției din Germania consideră că amenințarea teroristă la adresa țării în ultimii ani este semnificativ mai mare decît în anii precedenți, iar extremismul non-islamist creează, de asemenea, riscuri. Despre acest lucru a anunțat șeful biroului, Thomas Haldenwang.

Haldenwang a declarat că, creșterea amenințării teroriste islamiste din ultimul an a fost rezultatul mai multor factori, cum ar fi revenirea talibanilor la putere în Afganistan, ascensiunea ISIS-Q în Afganistan și Pakistan, acțiunile provocatoare din țările scandinave care au înfuriat mulți musulmani și, în cele din urmă, războiul dintre Israel și Hamas din Orientul Mijlociu, care a intensificat și mai mult amenințarea.

„Germania se află în atenția jihadiștilorîntr-o măsură mai mare decît alte țări europene, deoarece sîntem considerați una dintre țările care susțin cel mai mult Israelul, alături de SUA”, a declarat oficialul, anunță Noi.md cu referire la eurointegration.

El a subliniat că serviciile de securitate germane au monitorizat întotdeauna îndeaproape situația, iar în prezent este foarte dificil de determinat care dintre potențialele amenințări la adresa securității este cea mai acută.

„Avem de-a face cu trei amenințări concomitent: este vorba de amenințarea terorismului islamist, este vorba de tensiunea socială și de activitățile de spionaj ale țărilor străine”, a precizat Haldenwang.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав