Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Germania a numit conducta Nord Stream-2 nepotrivită pentru aprovizionarea cu gaze

27 oct. 2022,, 14:15   Externe
1797 0

Guvernul german a declarat că, după exploziile de la Nord Stream 2, utilizarea celei de-a doua linii a conductei de gaze ar fi imposibilă, numind conducta nepotrivită pentru aprovizionare.

Declarația Cabinetului de Miniștri este citată de ziarul german Der Spiegel.

"Este foarte probabil ca sabotajul cu explozii puternice să fi avut un impact negativ asupra ambelor linii [ale conductei de gaze] și, prin urmare, în prezent nu mai există nicio posibilitate tehnică de a-l folosi în principiu", au spus autoritățile germane. În plus, guvernul a menționat că conducta de gaz "oricum, nu a primit certificarea necesară pentru lansare".

Deste distrugerile pe scară largă pe Nord Stream și Nord Stream-2 s-a aflat la sfîrșitul lunii septembrie, după care a devenit clar că în zona scurgerilor au fost înregistrate explozii. La jumătatea lunii octombrie, Gazprom a precizat că conductele de gaze deteriorate s-au umplute cu apă de mare pe distanțe lungi. Președintele Rusiri, Vladimir Putin, a declarat că, după incident, cel mai probabil, conducta de gaze Nord Stream-2 către Germania nu va fi lansată niciodată.

În loc de livrările prin conducta avariată, președintele rus a propus ideea construirii unui hub de gaze în Turcia pentru ca de acolo acestea să fie furnizate în Europa către țările care vor dori să cumpere gaz rusesc. Reprezentantul serviciului de presă al Comisiei Europene (CE), Tim McPhee, a subliniat că regiunea dorește să scape de dependența de Moscova, iar metodele de livrare nu au nicio legătură cu aceasta.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?