Germania a lansat o platformă pentru restaurarea Ucrainei

27 mar. 17:30   Război în Ucraina
1644 0

Ministerul Dezvoltării Economice din Germania a lansat o platformă care își propune să susțină și să întărească angajamentul Germaniei față de restaurarea Ucrainei și să unească participanții statali și nestatali ai procesului, transmite Ukrinform.

Potrivit ministrului dezvoltării economice din Germania, Svenja Schulze, restaurarea Ucrainei începe deja. Ea a subliniat importanța unei perspective pe termen lung și a planificării timpurii.

Ca parte a Platformei de Recuperare a Ucrainei, este planificată organizarea de conferințe specializate, forumuri de dialog și seminarii. Prima măsură este programată pentru aprilie.

La conferință, ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksiy Makeev, a remarcat că ucrainenii se așteaptă la o cooperare reciproc avantajoasă, și nu doar pe ajutor și i-a îndemnat să investească și să cumpere bunuri ucrainene.

"Recuperarea trebuie să înceapă acum, nu cînd vom învinge. Nu putem pierde timpul", a spus el.


Se menționează că Ministerul German al Dezvoltării Economice a alocat 800 de milioane de euro pentru a ajuta Ucraina în patru luni. Echipamente medicale și medicamente, autospeciale de pompieri, generatoare, aparate pentru gătit și încălzire au fost livrate în Ucraina. De asemenea, a fost stabilit un parteneriat între municipalitățile germane și ucrainene, în domeniul alimentării cu apă și salubrității, între instituțiile medicale.

Pentru a sprijini și extinde toate aceste parteneriate, ministerul va oferi încă 25 de milioane de euro în 2023.

Potrivit prim-ministrului Ucrainei Denys Shmyhal, suma totală colectată pentru restaurarea Ucrainei, în luna ianuarie a acestui an, era de aproximativ 110 miliarde UAH.

1
1
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий