Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Georgia va examina amînarea executării sentinței lui Saakașvili

31 aug. 2022,, 07:00   Externe
2379 0

Georgia va examina cererea de amînare a pedepsei cu închisoarea pentru fostul președinte Mihail Saakașvili. Despre acest lucru a anunțat avocatul său, Shalva Khachapuridze, relatează TASS.

"Sîntem pentru amînarea executării pedepsei cu închisoarea a lui Saakașvili cu un an. Vom face o astfel de cerere în instanță după ce vom avea concluzia expertizei medicale privind starea de sănătate a lui Saakașvili", a spus avocatul.

El a mai spus că experții medicali din Statele Unite și Elveția, împreună cu colegii georgieni, investighează starea de sănătate a politicianului. Se remarcă faptul că partea georgiană a concluziei medicale a fost deja oferită, iar ceilalți experți își vor exprima în curînd opinia.

Anterior, s-a anunțat că Saakașvili a fost supus unui examen psihiatric. S-a precizat că raportul final ar trebui să răspundă la două întrebări: dacă politicianul este grav bolnav și dacă acest lucru îl împiedică să-și execute sentința anterioară.

În 2021, politicianul a fost condamnat la șase ani de închisoare în cazul uciderii unui bancher și bătăii unui deputat. El a fost, de asemenea, acuzat de trecerea ilegală a frontierei, delapidarea fondurilor de stat și dispersarea unui miting al opoziției în 2007.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?