Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Saakașvili a fost supus unui examen psihiatric

30 aug. 2022,, 19:00   Externe
2408 0

Expertul medical american Eric Goldsmith, care a sosit la Tbilisi, a efectuat o examinare medico-legală psihiatrică a fostului președinte georgian condamnat Mihail Saakașvili. Despre aceasta a anunțat avocatul politicianului Shalva Khachapuridze, transmite RIA Novosti.

Potrivit acestuia, prima parte a studiului a fost finalizată acum, iar a doua etapă va fi realizată în cîteva ore. „Expertul a efectuat un control psihiatric medico-legal, convorbirea a fost înregistrată pe un dictofon. A doua parte implică testarea. Va dura trei-patru zile pentru raportul final ”, a spus avocatul.

Khachapuridze a precizat că raportul final ar trebui să răspundă la două întrebări: este politicianul grav bolnav și dacă acest lucru îl împiedică să-și ispășească pedeapsa anterioară. El a adăugat că luni, 29 august, Saakașvili va fi vizitat de un expert ONU.

Anterior, fratele lui Saakașvili a declarat că fostul președinte, care se afla în clinică, a fost diagnosticat cu 17 diagnostice diferite. „Așteptăm sosirea experților străini pentru a studia situația și [pentru] a-i organiza transportul la o clinică străină cît mai curînd posibil”, a spus el.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?