X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Georgia declară că se va descurca fără ajutorul UE

10 iul. 12:15   Externe
3718 1

Autoritățile georgiene își vor asigura armata cu tot ceea ce are nevoie, în ciuda deciziei Uniunii Europene de a îngheța alocarea a 30 de milioane de euro destinate Ministerului Apărării al țării.

Despre aceasta a declarat înb fața reporterilor secretarul general al partidului de guvernămînt Visul Georgian - Georgia Democratică, Kakha Kaladze.

"Obișnuiam să primim mulțumiri pentru faptul că armata noastră era reprezentată în misiunile de menținere a păcii în număr mai mare decît țările NATO. Iar astăzi Uniunea Europeană vine și spune că va anula banii pentru armată... Armata nu va pierde nimic. Autoritățile vor face totul pentru a se asigura că armata primește tot ceea ce are nevoie pentru a fi la cel mai bun nivel", a declarat Kaladze.

"Autoritățile apără suveranitatea acestei țări, statalitatea, fiecare cetățean al țării noastre. Nimănui nu i se va da posibilitatea de a ucrainiza țara. Pacea va fi păstrată cu prețul vieții. Nu intenționăm să aderăm la nicio sancțiune. Avem nevoie de stabilitate și de dezvoltarea țării", a conchis reprezentantul partidului de guvernămînt.

La 9 iulie, ambasadorul UE la Tbilisi, Pavel Gerchinsky, a anunțat despre decizia de a îngheța 30 de milioane de euro, care urmau să fie alocate Ministerului Apărării din Georgia. Potrivit acestuia, procesul de aderare a republicii la UE a fost, de asemenea, suspendat.

52
14
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав