Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Franța va încheia un acord cu Ucraina privind „garanțiile de securitate”

30 noi. 2023,, 11:00   Externe
2773 1

Franța intenționează să finalizeze un acord bilateral de garantare a securității cu Ucraina pînă la începutul anului 2024, a declarat purtătorul de cuvînt al ministerului său de externe.

Țările G7 au dezvăluit în iunie un cadru internațional pentru securitatea pe termen lung a Ucrainei, pentru a-și spori finanțele și apărarea împotriva Rusiei, au spus oficialii.

În imposibilitatea de a intra în NATO în timp ce războiul cu Rusia continuă – avînd în vedere că articolul 5 al NATO, care stipulează că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor, l-ar putea împinge în război cu Rusia – Ucraina a făcut lobby pentru angajamente de securitate pe termen lung din partea principalului său susținător, scrie Reuters.

„Cu privire la garanțiile de securitate și la munca pe care o desfășurăm cu partenerii noștri ucraineni… lucrăm la încheierea acestui acord cu autoritățile ucrainene pînă la sfîrșitul anului, începutul anului viitor”, a declarat Anne-Claire Legendre. O sursă diplomatică a spus că începutul anului 2024 este mai probabil.

1
2
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?