Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Ucraina începe discuțiile cu Italia pe tema "garanțiilor de securitate"

28 noi. 2023,, 16:30   Externe
3053 1

Ucraina și Italia au început prima rundă de negocieri cu privire la angajamentele bilaterale de securitate, așa cum este prevăzut în declarația comună a G7.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al președintelui ucrainean, potrivit Adevărului European.

Grupul de negociere ucrainean a fost condus de adjunctul șefului OP Igor Zhovkva.

Zhovkva a reamintit că Ucraina a început deja consultări bilaterale cu toate țările G7.

"Furnizarea de către Italia a garanțiilor de securitate Ucrainei va fi un pas important în direcția apropierii Ucrainei de aderarea la UE și NATO", a subliniat el.


În timpul discuțiilor, părțile au discutat abordările privind conținutul și formatul viitorului acord bilateral, precum și au convenit asupra unui calendar pentru comunicarea ulterioară.

Vă reamintim că, la 17 noiembrie, Ucraina a început negocierile cu Germania privind angajamentele bilaterale de securitate.

După cum se știe, țările G7 au convenit asupra unui document-cadru privind "garanțiile de securitate" pentru Ucraina la summitul NATO de la Vilnius. Liderii nu au convenit asupra parametrilor specifici ai "garanțiilor de securitate", ci asupra cadrului acestora, în timp ce tratatele bilaterale specifice vor fi semnate ulterior. Aproximativ 30 de țări au aderat la declarația G7 privind garanțiile de securitate pe termen lung pentru Ucraina.

0
1
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?