Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Franța sporește nivelul de alertă pentru gripa aviară

6 dec. 2023,, 21:30   Externe
2073 0

Franța a ridicat marți nivelul de risc de răspîndire a gripei aviare de la "moderat" la "ridicat", după ce au fost detectate noi cazuri de boală.

Această decizie a fost luată de Ministerul Agriculturii.

Nivelul de risc "ridicat" înseamnă că toate păsările de curte din ferme trebuie ținute în interior și trebuie luate măsuri de securitate suplimentare pentru a evita răspîndirea bolii, potrivit eurointegration.com.

Franța a anunțat săptămîna trecută că a detectat primul focar de gripă aviară din acest sezon într-o fermă din Bretania, în nord-vestul țării.

Deși gripa aviară este inofensivă pentru alimente, răspîndirea ei reprezintă o preocupare pentru guverne și pentru industria avicolă din cauza daunelor pe care le poate provoca păsărilor, a posibilității de a impune restricții comerciale și a riscului de transmitere la om.


În ultimii ani, gripa aviară a ucis sute de milioane de păsări din întreaga lume. Aceasta este de obicei activă toamna și iarna, iar în ultimele săptămîni s-a răspîndit în multe țări europene, inclusiv în Germania, Țările de Jos și Belgia.

Conform Agenției pentru siguranța alimentară a UE, epidemia de gripă aviară din Europa de la sfîrșitul anilor 2021-2022 a fost cea mai gravă depistată vreodată.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?