Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Fermierii britanici: "Întreaga industrie este îngenuncheată, de aceea protestăm"

16 feb. 11:45   Externe
2017 0

Fermierii britanici, nemulțumiți de prețurile mici din supermarketuri și de importurile de alimente ieftine, au promis că vor relua protestele folosind tractoare, în acest sfîrșit de săptămînă.

Demonstrații după modelul celor din Franța din ultimele luni au izbucnit în Marea Britanie, în special în Țara Galilor și în sudul Angliei.

Joi, Andrew Gibson, un fermier din Kent care s-a implicat puternic în organizarea acțiunilor anterioare, a declarat că vor mai fi și altele, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

"Trebuie să fie un efort național pentru că nu este vorba doar despre noi, ci despre întreaga industrie", a spus Gibson. Vinerea trecută, în noaptea de vineri spre sîmbătă, el și fratele său au organizat fermieri la un protest care a provocat blocaje în trafic în jurul portului Dover.

Activiștii din mai multe zone din Țara Galilor au organizat o serie de proteste, inclusiv parcarea tractoarelor în fața circumscripției electorale a ministrului afacerilor rurale, Lesley Griffiths, și au claxonat.


Gibson a declarat că următorul protest va avea loc în Kent: "Sincer, întreaga industrie este îngenuncheată. Producătorii de lapte, proprietarii de terenuri, întreaga industrie", a adăugat fermierul.

8
3
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?