Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fără telefoane mobile în clasele din Olanda

6 iul. 2023,, 00:30   Externe
2456 0

Telefoanele mobile, tabletele şi ceasurile inteligente vor fi interzise în mare parte în sălile de cursuri din Olanda, începînd cu 1 ianuarie 2024. Guvernul încearcă astfel să limiteze sursele care distrag atenţia elevilor în timpul lecţiilor.

Dispozitivele mobile vor fi acceptate în sălile de cursuri numai dacă ele sînt în mod specific necesare, de exemplu, în timpul lecţiilor despre competenţe digitale, din motive medicale sau pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Deşi telefoanele mobile sînt intrinsec legate de vieţile noastre, ele nu au ce să caute în sălile de cursuri", a declarat ministrul olandez al Educaţiei, Robbert Dijkgraaf. "Elevii trebuie să poată să se concentreze şi să poată să beneficieze de şansa de a învăţa bine, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Telefoanele mobile sînt o perturbare, au arătat studiile ştiinţifice. Trebuie să îi protejăm pe elevi de acest lucru", a adăugat el. Interdicţia reprezintă rezultatul unui acord la care au ajuns Ministerul Educaţiei, şcolile şi organizaţiile conexe din domeniul învăţămîntului.

Şcolile olandeze vor putea găsi modalităţi proprii pentru a implementa această interdicţie, a spus ministrul Dijkgraaf, însă vor fi supuse unor consecinţe legale dacă nu vor obţine rezultate suficiente din acest punct de vedere pînă în vara anului 2024.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?