X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Ex-președintele ucrainean are interdicție de a părăsi țara

1 dec. 2023,, 11:35   Externe
2662 0

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a primit interdicția de a părăsi țara. Poroșenko a comunicat acest lucru pe rețelele de socializare.

El a menționat că, în ciuda deținerii unui document, permisiunea de a merge în deplasare, semnat de președintele Radei, nu a fost lăsat să treacă granița, nu i s-a permis să participe la reuniuni internaționale.

"Sînt departe de a crede că polițiștii de frontieră au acționat din proprie inițiativă. Să ghicească fiecare pentru sine cine a anulat documentul semnat de președintele Parlamentului", a scris Poroșenko.

Potrivit acestuia, obstrucționarea activității sale diplomatice este o provocare antiucraineană.

Petro Poroșenko a precizat că are programate zeci de întîlniri la Varșovia și la Washington.


"Cu polonezii trebuia să vorbesc despre ridicarea blocadei transportatorilor noștri la graniță. Cu americanii - despre asigurarea finanțării pentru ajutorul militar, care este aproape epuizat în acest an și sub amenințare în viitor", a scris Poroșenko.

În special, a precizat el, trebuia să aibă o întîlnire cu președintele Camerei Reprezentanților, Michael Johnson.

"Prin urmare, ceea ce s-a întîmplat astăzi la graniță nu este un sabotaj mărunt. Este un sabotaj antiucrainean. Nu este doar o obstrucționare a activității diplomatice a întregii mele echipe, ci și, din păcate, o lovitură dată capacității de apărare a Ucrainei", a adăugat Poroșenko.

17
5
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?