Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Egiptul a cerut UNESCO să modifice limitele oraşului istoric Cairo

2 oct. 2023,, 22:00   Externe
3034 0

Egiptul a înaintat o cerere de modificare a limitei oraşului istoric Cairo în timpul unei reuniuni a UNESCO care a avut loc săptămîna aceasta în capitala saudită Riad şi a negat rapoartele privind demolarea mormintelor istorice sau a mausoleelor.

Guvernul egiptean s-a confruntat cu proteste din partea conservatorilor şi a activiştilor care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la potenţialele daune aduse artefactelor şi structurilor vechi de secole din Oraşul istoric al morţilor din Cairo, deoarece guvernul a demarat demolări în zonă începînd din 2020.

Demolările guvernamentale au fost ordonate pentru a elibera zona pentru o nouă autostradă şi pasaje supraterane care vor lega centrul oraşului Cairo de noua capitală administrativă a preşedintelui Abdel Fattah el-Sisi, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Oraşul Morţilor este un sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO care conţine mausolee ale unor conducători şi personalităţi istorice, precum şi artefacte vechi de secole.

Un purtător de cuvînt al UNESCO a precizat că Egiptul a depus o cerere pentru o "modificare minoră a limitelor" în legătură cu oraşul istoric Cairo.


Comitetul Patrimoniului Mondial şi-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la demolările care au avut loc în 2021 şi a solicitat guvernului egiptean să prezinte mai multe informaţii despre orice noi lucrări de construcţie.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?