Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Economia Marii Britanii a intrat într-o recesiune tehnică

15 feb. 13:59   Externe
1789 0

PIB-ul Regatului Unit a scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv; în al patrulea trimestru din 2023, cifra a scăzut cu 0,3% față de trimestrul precedent.

Acest lucru se poate deduce dintr-o estimare preliminară a Oficiului Național de Statistică (ONS).

„Economia s-a contractat acum două trimestre consecutive”, informează ONS. Astfel, economia insulei a intrat într-o recesiune tehnică: s-au înregistrat două scăderi trimestriale consecutive ale PIB-ului.

Producția a scăzut în toate cele trei sectoare majore din Regatul Unit în al patrulea trimestru: servicii cu 0,2%, producție cu 1% și construcții cu 1,3%.

Potrivit prognozei serviciului, PIB-ul Regatului Unit în 2023 va crește cu 0,1% față de anii precedenți.


Agenția a remarcat că revizuirea medie între estimarea inițială trimestrială a PIB-ului și estimarea cu trei ani mai tîrziu este de 0,2 puncte procentuale, atunci cînd informații mai detaliate sînt disponibile prin procesul anual cuprinzător de echilibrare a aprovizionării și utilizării.

La 1 februarie, Banca Angliei a menținut rata cheie la 5,25% pe an. Banca Centrală a Regatului Unit a prezis, de asemenea, o accelerare treptată a creșterii PIB-ului țării la începutul anului 2024, ca urmare a slăbirii impactului majorărilor anterioare ale ratelor de creștere asupra ratelor de creștere.

10
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?