X 
Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Din cauza situației din regiune, Republica Cehă trimite un atașat militar în Moldova

3 sep. 2023,, 14:40   Externe
3479 0

Republica Cehă a creat funcția de atașat militar și aviatic pentru a activa în Moldova ca răspuns la situația de securitate creată ca urmare a războiului.

Despre acest lucru, potrivit "Adevărului European", a anunțat "Radio ceh", relatează Noi.md cu referire la eurointegration.com.

Sarcinile diplomatului militar vor include consolidarea relațiilor în domeniul apărării și sprijinirea industriei cehe legate de securitate.

După cum a declarat Ambasadorul ceh în Moldova, Stanislav Kazatsky, informația privind desfășurarea atașatului militar în țară a fost confirmată și de Ministerul Apărării.

"Acesta a fost un răspuns la situația globală de securitate", a declarat secretarul de presă al ministerului, David Yaresh.


Diplomatul își va începe activitatea la Ambasada Cehiei la Chișinău în luna septembrie. Numele atașatului Ministerului Apărării nu se cunoaște.

"Moldova este una dintre țările cele mai afectate de evenimentele actuale. Republica Cehă, la fel ca multe alte state, aprofundează cooperarea cu Republica Moldova și susține integrarea acesteia în Uniunea Europeană", a spus Yaresh.

Crearea postului de atașat militar este rezultatul unui acord încheiat între Prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În diferite ambasade cehe lucrează aproximativ treizeci de atașați militari cehi.

5
0
0
2
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?