X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Despre ce au discutat reprezentanții oficiali ai SUA și Iranului?

19 mai. 14:21   Externe
2586 0

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui american Joe Biden au efectuat zilele trecute o vizită în Oman și au purtat discuții indirecte cu reprezentanți oficiali ai Iranului. Despre acest lucru a anunțat Axios.

Potrivit publicației, în timpul întrevederilor, SUA și Iran au discutat despre cum să evite o escaladare a atacurilor militanților.

Potrivit datelor preliminare, Statele Unite au fost reprezentate de Brett McGurk, consilier prezidențial pentru afaceri în Orientul Mijlociu, și Abram Paley, reprezentant interimar al SUA în Iran. Nu se știe cine a reprezentat Iranul. Discuțiile au avut loc încă marți, în Oman.

Reprezentanții SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la statutul programului nuclear iranian. În plus, americanii au încercat să explice Iranului posibilele consecințe ale acțiunilor reprezentanților lor în regiune. Este vorba despre gruparea Hezbollah din Liban, militanții din Siria și Irak, Hamas și Houthis din Yemen. Din aceasta rezultă că SUA ar putea amenința Iranul cu repercusiuni în cazul în care își intensifică atacurile împotriva Israelului și sprijinul pentru Houthis în Marea Roșie.

În urma apariției informațiilor în ediția americană, misiunea permanentă a Iranului la ONU din New York a confirmat că au avut loc discuții indirecte între IRI și SUA. Misiunea a precizat că discuțiile sînt un „proces permanent”, iar discuțiile care au avut loc nu sînt primele și nici ultimele de acest fel.

1
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?