Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ucraina va primi avioane F-16 cu rachete cu o rază de acțiune de pînă la 500 de kilometri

5 feb. 17:30   Externe
4727 1

Kievul va primi avioane de luptă F-16 împreună cu rachete cu o rază de acțiune de 300-500 de kilometri.

Acest lucru a fost anunțat de comandantul forțelor unite ale FAU, generalul Serghei Naev.

Potrivit lui, aceste arme vor fi incluse în următoarele pachete de ajutor militar.

UNIAN notează că este încă dificil de spus despre ce fel de rachete este vorba. F-16 este o platformă universală pentru diferite arme. Cel mai probabil, se referă la rachete de croazieră aer-sol de tip AGM-158 JASSM.

"În pachetele ulterioare de ajutor militar, Ucraina urmează să primească avioane F-16 și rachete cu o rază de angajare a țintelor de 300-500 de kilometri", a mai spus el.


Comandantul a reamintit că, odată cu apariția M142 HIMARS MLRS și, ulterior, a M270 MLRS în vara anului 2022, rușii au suferit pierderi tangibile în ceea ce privește sprijinul logistic pentru unitățile lor înaintate și au fost nevoiți să își mute depozitele de teren și punctele de control la peste 100 de kilometri de linia frontului.

De asemenea, el a reamintit că, după ce a primit SAM-urile Patriot, scutul antirachetă al Ucrainei a fost întărit și mai mult prin creșterea razei de acțiune pentru a distruge ținte la o distanță de pînă la 150 km.

Olanda a promis 42 de avioane de luptă F-16 pentru Ucraina. La rîndul său, Danemarca va furniza 19 avioane. Norvegia, care are la dispoziție aproximativ 60 de astfel de aparate, a anunțat, de asemenea, transferul de F-16. Recent, guvernul olandez a decis să pregătească primele 18 avioane de luptă F-16 pentru a fi transferate Ucrainei.

După cum s-a relatat anterior, Ministerul moldovean al Apărării a negat informațiile potrivit cărora autoritățile țării au aprobat desfășurarea de avioane F-16 ucrainene pe aerodromul Marculești.

"Dezmințim categoric aceste informații false menite să alimenteze frica în societate. Îndemnăm cetățenii să fie vigilenți și să se informeze doar din surse oficiale", a declarat pentru Noi.md purtătoarea de cuvînt a Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

11
3
0
1
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?