Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

De ce rufele uscate în aer liber au miros de prospețime?

11 apr. 2022,, 01:00   Externe
4064 0

În prezent, în componența detergenților şi balsamurilor de rufe, sînt, de obicei, aromatizatori. Dar oricine știe că rufele, care au fost uscate în aer liber, în special, cele care au fost expuse la aer rece au și fără aromatizatori miros caracteristic de prospețime.

De fapt, acesta se formează evident..., vorba e că nu are miros.

În acest caz este vorba despre faptul că lucrurile, care ne înconjoară acasă, chiar și hainele curate din dulap treptat se îmbibă cu toate mirosurile, care apar în casa noastră. Vorbim aici despre mirosul de la bucătărie, de cele ale corpului uman, de mirosul soluțiilor de uz casnic, de cel al parfumurilor și deodorantelor.

În rezultat, noi nu reacționăm la mirosul de fundal cumulat, creierul îl filtrează ca fiind un „zgomot alb” (ceea ce ar însemna ca omul se deprinde cu anumite mirosuri).

Însă atunci cînd lenjeria este uscată în aer liber, este aerisită foarte bine și nu are mulțimea de mirosuri obișnuite pentru casa respectivă, creierul reacționează momentan la acest lucru, formîndu-se astfel sentimentul de miros de "prospețime".

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?