X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

De ce a acuzat China SUA

20 mai. 12:22   Externe
2108 0

Statele Unite, cu mentalitatea sa de Război Rece, poartă responsabilitatea ireductibilă pentru apariția și agravarea crizei ucrainene.

Este declarația reprezentantului oficial al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin.

„Conform logicii Statelor Unite, dacă ceva nu este negru, cu siguranță este alb. Aceasta este o poziție de căutare a dușmanilor în loc de căutarea păcii și o continuare a mentalității Războiului Rece”, a menționat el în timpul unui briefing.

Wang Wenbin a atras atenția asupra faptului că Washingtonul, în problema conflictului din Ucraina, nu caută pacea, ci caută dușmani. El a subliniat că RPC nu este inițiatorul sau partea crizei ucrainene și este de partea unei înțelegeri diplomatice.

Potrivit acestuia, China sprijină construirea unei arhitecturi de securitate europene echilibrate și durabile.

„China sfătuiește Statele Unite să nu mai dea vina pe Beijing și să nu încerce să creeze o stare de conflict între China și Europa și, cu siguranță, să nu toarne ulei pe foc, dar să facă totuși ceva practic pentru o soluție politică la criza ucraineană”, a adăugat Wang Wenbin.

Anterior, Statele Unite au avertizat China că cooperarea sa cu Rusia pune în pericol relațiile Beijingului cu Statele Unite și Europa.

„Dacă China dorește să mențină relații bune cu Europa și alte țări, nu poate continua să alimenteze cea mai mare amenințare la adresa securității europene, războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, Vidant Patel.

„Că acest lucru este important nu este doar poziția Statelor Unite, ci și poziția clar exprimată a partenerilor noștri G7, a partenerilor noștri NATO și UE”, a continuat el.

„Dacă China încetează să sprijine Rusia, va fi dificil pentru Rusia să continue acțiunea militară împotriva Ucrainei și nicio țară nu ar trebui să ofere o platformă pentru Putin pentru a-și avansa războiul împotriva Ucrainei”, a explicat Patel. „Nu putem reveni la normalitate sau să închidem ochii la încălcările clare ale dreptului internațional pe care Rusia le-a comis”, a spus el.

13
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав