X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Cutremur cu magnitudinea 6,4 în Croaţia. Seismul, resimțit în Italia și în Austria

29 dec. 2020,, 16:15   Externe
34310 1

Croația a fost zguduită de un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean.

Cutremurul s-a produs la ora locală 12.15, în apropiere de capitala Zagreb, conform televiziunii locale N1. Seismul a avut loc la o zi după ce Croația a înregistrat alte cutremure, cel mai puternic fiind de 5,2.

Ministrul Afacerilor Externe al Croației, Gordan Radman, a declarat că Petrinja și Sisak sînt orașele croate care au avut cel mai mult de suferit în urma seismului cu magnitudinea de 6,4. De asemenea, ministrul croat de externe a afirmat că și clădirea Ministerului Afacerilor Externe din Zagreb a suferit avarii, după ce fusese deja deteriorată în cutremurul produs în martie.

UPDATE 14:35 Primarul din Petrinja, localitate afectată de cutremur, a declarat pentru televiziunea croată N1 că un copil a murit în urma seismului.

UPDATE 14:25 În Zagreb, sînt zone în care nu mai există electricitate, iar semafoarele nu funcționează, prin urmare cetățenii au fost avertizați să fie atenți în trafic. Totodată, liniile telefonice sînt în mare parte deconectate și nu există acces la internet, a relatat televiziunea croată N1.


UPDATE 14:20 Nu există deocamdată informații oficiale cu privire la existența răniților sau a decedaților în urma seismului, relatează presa croată

UPDATE 14:10 Mai multe clădiri din centrul orașului Zagreb, inclusiv clădirea Ministerului Apărării, au fost avariate de cutremur, potrivit presei locale. Cutremurul de astăzi din Croația a avut epicentrul la 47 de kilometri sud-est de Zagreb și magnitudinea de 6,3, avînd loc la o adîncime de 10 kilometri, potrivit primelor informații publicate de presa locală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?