Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Cum te influențează culorile pe care le alegi pentru a-ți decora dormitorul?

7 aug. 2023,, 04:00   Externe
2100 1

După ce au efectuat mai multe teste, specialiștii au descoperit că felul în care ne decorăm dormitorul ne poate afecta într-un mod semnificativ starea de spirit, culorile fiind cele care au un impact puternic asupra noastră.

Atunci cînd alegem culoarea pereților, a mobilei sau pe cea a lenjeriei de pat trebuie să luăm în calcul cîteva detalii foarte importante. În ciuda preferințelor personale, culorile trebuie alese în mod inteligent și asta pentru că dacă unele au capacitatea de a ne relaxa și a ne oferi un somn odihnitor, altele se află la polul opus și ne pot da o stare de agitație permanentă.

Cum te influențează culorile pe care le alegi pentru a-ți decora dormitorul?

1. Albastru

Nuanțele de albastru sînt potrivite pentru cei care pun mare preț pe odihnă. Această culoare liniștește organismul, iar studiile au arătat că persoanele care își zugrăvesc dormitorul în albastru reușesc să se odihnească mult mai bine, avînd un program de somn de 8 ore pe noapte, potrivit housebeautiful.com.


2. Galben

Galbenul se află și el pe lista culorilor care pot fi folosite pentru decorarea dormitorului. Această nuanță stimulează sistemul nervos și favorizează relaxarea.

3. Verde

Un dormitor zugrăvit în tonuri de verde te va ajuta să ai o stare de spirit mai bună, te vei trezi cu mai multă energie și poftă de viață.

4. Portocaliu

Chiar dacă este o culoare destul de puternică, studiile au arătat că atunci cînd ne decorăm locuința folosind obiecte portocalii, digestia noastră se poate îmbunătăți. Mai exact, această nuanță relaxează mușchii, în special pe cei abdominali, lucru care îți va oferi un somn liniștitor.

5. Mov

Movul este o culoare elegantă și te poate ajuta să obții un dormitor asemănător cu cele pe care le găsești în paginile revistelor, dar dacă îți dorești să te trezești odihnită, poate că ar fi mai bine să renunți la această culoare. Nuanțele de mov stimulează creierul, ceea ce înseamnă că nu te vei putea deconecta total, poți avea coșmaruri și îți va fi mult mai greu să adormi.

6. Maro închis

Această culoare este foarte simplu de întreținut, dar specialiștii nu o recomandă pentru decorarea camerei de odihnă. Te poate face să te simți izolată și neliniștită.

7. Maro deschis

Dacă nuanțele foarte închise de maro ar trebui evitate, cele deschise sînt recomandate în special cuplurilor. Dormitorul matrimonial ar trebui decorat folosind această culoare și asta pentru că favorizează romantismul și îmbunătățește relația sexuală a partenerilor.

0
3
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?