Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cum arată cel mai „incomod” magazin din China

6 noi. 2023,, 23:00   Externe
2931 0

Un mic magazin din lemn, cocoțat pe o stîncă abruptă dintr-o regiune pitorească din sudul Chinei, a primit porecla de „cel mai incomod magazin” din țară.

Amplasat la o înălțime uriașă, de 120 de metri deasupra solului, magazinul de doi metri pătrați îi aprovizionează pe alpiniști cu băuturi și răcoritoare, în zona pitorească Shiniuzhai din provincia chineză Hunan, potrivit unui raport recent al ziarului de stat de limbă engleză China Daily, scrie CNN.

Shiniuzhai este cunoscut pentru peisajul său fascinant, care oferă priveliști uluitoare și o serie de activități montane palpitante. De asemenea, aici se află Haohan Qiao, sau „Podul bărbaților curajoși”, care, la deschiderea din 2015, a fost primul pod cu podea de sticlă din China, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Numele Shiniuzhai - „satul boilor de piatră” în chineză - a fost inspirat de unul dintre dealuri, care are forma spatelui unui bou.

Magazinul este situat de-a lungul unui traseu via ferrata de 800 de metri. Via ferrata - în italiană „cale de fier” - este o cale de-a lungul unui munte care folosește ancore metalice și alte structuri de care alpiniștii se pot fixa în timp ce urcă și traversează terenuri dificile.


Magazinul a stîrnit rumoare cînd s-a deschis în 2018, după un an de construcție. Acesta a revenit în centrul atenției luna aceasta în urma unor rapoarte recente din mass-media de stat, captivînd utilizatorii chinezi de rețele sociale.

„Cel mai incomod magazin de proximitate”, a glumit săptămîna trecută pe rețeaua de socializare chineză Weibo un popular blogger militar, care are peste 889.400 de fani.

Un alt utilizator a spus: „Este foarte solicitant pentru membrii personalului”.

Călătoria pînă în vîrf durează aproximativ 90 de minute pentru a fi parcursă, iar fiecare cățărător poate obține gratuit o sticlă de apă de la magazin, a declarat Song Huizhou, directorul general al Shiniuzhai, pentru China Daily.

Membrii personalului sînt responsabili pentru a transporta provizii la magazin în fiecare zi, a adăugat el.

Un angajat anonim a declarat pentru Beijing Youth Daily, un alt ziar de stat, că angajații transportă zilnic în rucsac zeci de sticle de băuturi, fiecare fiind vîndută la prețuri cuprinse între 5 și 7 yuani, mai puțin de 1 dolar.

De asemenea, angajații au împărțit gratuit prăjituri în mici cutii roșii alpiniștilor atunci cînd țara a sărbătorit, luna trecută, festivalul de la mijlocul toamnei, potrivit unor videoclipuri care au circulat pe rețelele de socializare chinezești.

Hunan, o provincie fără ieșire la mare, cu o populație de 64 de milioane de locuitori, găzduiește, de asemenea, Parcul Național Forestier Zhangjiajie, care este renumit pentru formațiunile carstice înalte, asemănătoare unor piloni, despre care se crede că au inspirat peisajul de altă lume din filmul de succes „Avatar”.

0
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?