Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O companie chineză va cumpăra din Qatar gaze naturale timp de 27 de ani

6 noi. 2023,, 12:00   Externe
3679 0

Compania petrolieră Sinopec a semnat la finele săptămînii trecute un acord cu compania QatarEnergy privind furnizarea de gaze naturale gigantului asiatic timp de 27 ani, acesta fiind al doilea acord pe aceeaşi durată încheiată de cele două companii, după ce anul trecut a fost încheiat unul similar, relatează agenţia EFE, citată de agerpres și moldpres.

Acordul prevede, de asemenea, acordarea Sinopec a unei participaţii de 5% într-o firmă mixtă pentru exploatarea unui zăcămînt din care compania chineză de stat va obţine circa trei milioane tone de gaz natural pe an.

Acesta este al treilea contract pe termen lung încheiat de cele două companii, care şi-au început colaborarea printr-un pact de vînzare/cumpărare de două tone pe an, timp de zece ani, încheiat în 2021 şi cel pentru patru tone anual timp de 27 de ani, semnat în 2022, a subliniat Sinopec, într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Preşedintele Sinopec, Ma Yongsheng, a dat asigurări că această colaborare va ajuta China "să-şi optimizeze structura de consum al energiei, să-şi construiască un nou sistem energetic şi să faciliteze atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de carbon".

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?