X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Cum a răspuns China la zvonurile despre planurile de completare a rezervelor cu petrol din Rusia

20 mai. 2022,, 19:00   Război în Ucraina
2516 0

Purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin, vineri, la un briefing ordinar, nu a confirmat sau infirmat informația conform căreia China intenționează să-și completeze rezervele strategice de petrol prin importuri din Rusia.

"Nu am informațiile pe care le-ați menționat. În principiu, pot spune că China și Rusia au menținut întotdeauna o cooperare comercială și economică bazată pe principiile respectului, egalității și beneficiului reciproc", a spus el.

„De asemenea, vreau să subliniez că sancțiunile unilaterale nu ajută la rezolvarea problemelor, ci dăunează sistemului comercial existent și principiilor acestuia”, a conchis el.

Joi, Bloomberg a informat, citînd surse, că Beijingul discută în prezent cu Moscova problema aprovizionării suplimentare cu petrol rusesc, care va fi folosit pentru a completa rezervele strategice ale Chinei. Bloomberg a susținut că negocierile sînt purtate la nivel guvernamental, participarea companiilor petroliere la ele fiind minimă. Sursa a menționat că pînă în prezent nu există informații despre posibilele volume de livrări sau despre condițiile acestora. În plus, nu există nicio garanție că ranzacția va fi în genere încheiată.

Import de petrol


Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat ulterior reporterilor că achiziția de către China a petrolului rusesc pentru a-și reface rezervele nu va încălca, din punctul de vedere al Washingtonului, sancțiunile impuse de SUA Moscovei.
După cum a anunțat, vineri, Administrația Generală Vamală din Republica Populară Chineză, importurile de petrol rusesc în China în ianuarie-aprilie au scăzut cu aproximativ 7,4%, însumînd 25,6 milioane de tone. Rusia se află pe locul doi printre principalii furnizori de petrol ai Chinei. Primul aparține Arabiei Saudite..

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий