Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Criza energetică din Europa se va domoli din cauza vremii

1 noi. 2022,, 21:45   Externe
1962 0

Anul acesta, meteorologii prezic un noiembrie relativ cald, astfel încît criza energetică din Europa se poate domoli din cauza vremii, scrie Bloomberg.

Datorit[ vremii calde, rezervele de gaze din depozitele subterane de gaze (UGS) nu vor fi consumate la fel de repede. Acest lucru, subliniază agenția, va veni ca o ușurare atât pentru gospodăriile îngrijorate de costurile de încălzire, cât și pentru guvernele care doresc să mențină stocurile de combustibil după reducerile a livrărilor din Rusia. Meteorologii atrag atenția că vremea caldă din noiembrie ar fi de mare ajutor, având în vedere situația de pe piața energiei. „Cu toate acestea, reprizele de frig intermitente din noiembrie și sezonul de iarnă 2022-2023 în ansamblu nu pot fi excluse”, a spus meteorologii Matthew Dross de la Maxar Technologies.

Prețurile gazelor europene au scăzut semnificativ de la atingerea maximă în august, dar sunt încă cu aproximativ 80% peste nivelurile de anul trecut. Acum, din cauza amânării începerii sezonului de încălzire, prețurile sunt în scădere. În plus, volumele de gaze stocate pentru iarnă în Europa au depășit cererea regiunii. Motivul formării excesului de combustibil a fost vremea caldă și o creștere activă a aprovizionării cu gaz natural lichefiat (GNL).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?