COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirusul - „un fals la scară globală”

Coronavirusul - „un fals la scară globală”

Pavel Vorobiov, președintele Societății Științifice a Terapeuților din orașul Moscova, profesor, academician al Academiei Ruse de Științe Medicale, este convins că nu există nici un fel de epidemie de coronavirus, iar acesta este doar un „focar local al unei boli necunoscute anterior”. După cum a spus expertul într-un interviu acordat ziarului

Argumentî i Faktî, cineva dintr-un anumit motiv, a avut nevoie de această „epidemie”, dar cui și de ce – vom afla mai tîrziu.

Drept dovadă a cuvintelor sale, Vorobiov a atras atenția asupra situației care s-a dezvoltat pe nava de croazieră pusă în carantină lîngă Yokohama, transmite Noi.md cu referire la enews.md.


„A existat o persoană bolnavă (motiv pentru care au intrat în carantină și au interzis navei să intre în port), de la ea s-a infectat o mulțime de oameni. După cum se spune acum, mai mult de 600. Dar au murit doar două persoane de 80 de ani. Dar oamenii la această vîrstă pot muri de orice alt virus. Noi nu știm de ce boli mai sufereau ei. Toți ceilalți s-au îmbolnăvit ușor. Dar dacă virusul ar fi fost într-adevăr extrem de contagios și mortal, atunci aflîndu-se în interior atît de mult timp, toți oamenii ar fi „ars” în acest timp", a spus el.

Potrivit lui Pavel Vorobiev, nu există un medicament pentru a trata persoanele infectate cu acest virusul.

"Nu există medicamente specifice. La fel cum nu există nici unul pentru orice alt sindrom respirator acut, inclusiv gripa. Se încearcă utilizarea împotriva coronavirusului a medicamentelor care sînt utilizate la pacienții infectați cu HIV. Dar aceste încercări poartă un caracter de experimente proaste. Nu demult, a apărut vestea că chinezii au început să transfere bolnavilor infectați plasma de la persoanele care s-au lecuit, presupunînd că ea ar putea conține anticorpi. Dar nu este clar cît de eficient este acest lucru", a menționat el.

În plus, după cum a subliniat medicul, China nu a furnizat tulpina virusului.

"Renumitul medic infecționist rus, Vladimir Nikiforov, a zburat recent la Beijing. Și a spus că așa și nu ne-a dat virusul viu chinez. Ne-au dat doar secvența genomului pe hîrtie. Dar asta nu este chiar ceea ce trebuie. De ce ascund? Poate că nu au nimic și situația este complet inventată?", s-a întrebat el, exprimîndu-și nedumerirea față de măsurile "extrem de dure" de carantină și izolare a celor infectați.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load