Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Coreea de Sud va înființa un minister responsabil de stimularea ratei natalității

10 mai. 17:00   Externe
1787 0

Din cauza natalității extrem de scăzute, Coreea de Sud intenționează să creeze un minister special care se va ocupa de această problemă. Autoritățile sînt pregătite să „mobilizeze toate capacitățile statului în această direcție”, a declarat președintele Republicii, Yun Seok-youl, potrivit Yonhap și CNN.

„Solicit parlamentului să coopereze pentru a revizui organizarea guvernului în vederea înființării Ministerului pentru controlul natalității scăzute”, a spus el.

Noul organism guvernamental se va ocupa de probleme sociale și va dezvolta politici în domeniul educației, muncii și securității sociale.

Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume, care se referă la numărul mediu de copii pe care o femeie îi naște în timpul vieții.

În 2023, această cifră era de doar 0,72. Între timp, pentru a menține o populație stabilă în absența imigrației, țările au nevoie de o rată de fertilitate de 2,1.


Experții spun că motivele acestor schimbări demografice din regiune sînt din cauza unei culturi a muncii exigentă, salariile stagnante, creșterea costului vieții, schimbarea atitudinii față de căsătorie și egalitatea de gen și deziluzia crescîndă în rîndul generațiilor tinere.

Nici măcar creșterea subvențiilor și a alocațiilor pentru copii nu a schimbat încă rata natalității din Coreea de Sud.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?