Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Copiii din Gaza sînt în pericol de înfometare

20 feb. 15:44   Externe
1988 0

Creșterea bruscă a malnutriției în rîndul copiilor din Gaza reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea acestora; în Fîșie ar putea începe un val de decese în rîndul copiilor din cauza foametei. Despre aceasta avertizează UNICEF.

"În curând în Fîșia Gaza ar putea începe un val de decese în rîndul copiilor din cauza foametei", avertizează UNICEF, relatează euronews.

Raportul, publicat de Centrul Global de Nutriție, spune că, creșterea bruscă a malnutriției în rîndul copiilor, al femeilor însărcinate și al celor care alăptează reprezintă o amenințare serioasă la adresa sănătății acestora. Datele au fost colectate în ianuarie, dar de atunci situația doar s-a înrăutățit.

Gospodăriile au acces la mai puțin de un litru de apă potabilă de persoană pe zi. Tot mai mulți locuitori din Gaza se îmbolnăvesc din cauza foamei, a setei și a slăbiciunii.

Islam, 12 ani:


- Nu avem ce mînca. Acum mîncăm linte, dar înainte de război aveam pui, orez și multe mîncăruri gustoase. Astăzi supraviețuim cu conserve. Mai înainte luam cina și dormeam bine, dar acum mergem la culcare fără a mînca.
Sabeel, 13 ani:

- Suntem din ce în ce mai slabi, iar frații mei slăbesc tot mai mul. Înainte erau mai puternici. Acum viața este ruinată.

În Rafah, 5% dintre copiii cu vîrsta sub 2 ani sînt malnutriți.

Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) a difuzat imagini cu școli din Gaza care au fost avariate de bombardamentele israeliene. În nordul Fîșiei, acestea sînt practic transformate în moloz.

De la începutul războiului au fost atacate 153 de locații; cel puțin 396 de persoane care se adăposteau în adăposturi au fost ucise și alte cel puțin 1.383 au fost rănite.

2
0
0
6
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?