Copiii cetățenilor din UE riscă să-și piardă dreptul de a rămâne în Marea Britanie, după Brexit

Copiii cetățenilor din UE riscă să-și piardă dreptul de a rămâne în Marea Britanie, după Brexit

Copiii cetățenilor din țările UE riscă să își piardă dreptul de ședere în Marea Britanie, după Brexit, din cauza confuziei legate de sistemul de obținere a statutului de rezident permanent, conform unui parlamentar britanic, transmite  libertatea.ro.

Îngrijorările se referă la ținerii care neglijează să aplice pentru noul stătut special de rezident permanent („settled status”), cel mai probabil deoarece părinții lor consideră că aceștia sunt deja britanici cu drepturi depline. Reprezentanții unor organizații civice au semnalat această problemă „foarte îngrijorătoare” membrilor unei comisii parlamentare britanice, menționând că în legislație nu au fost incluse „măsuri de protecție” a persoanelor care vor fi afectate de acest gen de situații.

„Ne-am putea trezi cu un număr semnificativ de copii care depășesc termenul de depunere a aplicațiilor, fără să își dea seama de drepturile pe care le au acum, și să își piardă aceste drepturi”, a declarat președintele Comisiei Parlamentare, Yvette Cooper, citată de independent.co.uk.

Aproximativ 3,7 milioane de cetățeni ai UE din Marea Britanie trebuie să-și asigure dreptul de ședere, cu termenul limită din decembrie 2020, cu condiția evitării unui Brexit fără acord.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load