X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Consilierul lui Biden pleacă în Orientul Mijlociu

18 mai. 13:45   Externe
1601 0

Jake Sullivan, asistent al președintelui SUA pentru securitate națională, va discuta perspectivele de soluționare a conflictului din Orientul Mijlociu în timpul vizitei sale în Arabia Saudită și Israel.

Despre acest lucru a anunțat în cadrul unui briefing pentru jurnaliști John Kirby, coordonator pentru comunicare strategică în cadrul Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, transmite Noi.md cu referire la haqqin.
Sullivan urmează să se întîlnească cu prințul moștenitor și prim-ministrul saudit Mohammed bin Salman Al Saud pe 18 mai, a precizat el. În timpul acestor consultări, oficialul administrației americane se așteaptă să discute „chestiuni bilaterale și regionale”, inclusiv situația din Fîșia Gaza și eforturile pentru „obținerea unei păci și securități durabile în regiune”.

La 19 mai, Sullivan va avea întrevederi cu oficiali israelieni, inclusiv cu premierul Israelului Benjamin Netanyahu. Aceștia vor discuta despre „eforturile de eliberare [a ostaticilor deținuți de mișcarea radicală palestiniană Hamas], de rezolvare a crizei umanitare” și de „înfrîngere a Hamas” atît militar, cît și prin punerea în aplicare a unui plan politic, a precizat Kirby.

1
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?