X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Compania care deține TikTok a pierdut un proces la Curtea de Justiție a UE

17 iul. 19:15   Externe
2144 0

Curtea de Justiție a UE a respins cererea companiei ByteDance, care deține aplicația TikTok, împotriva deciziei Comisiei Europene de a o recunoaște drept platformă cu influență specială în temeiul Legii privind piețele digitale - Digital Markets Act (DMA).

Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al Curții, scrie „Европейская правда”.

Bytedance a contestat decizia Comisiei Europene din 5 septembrie 2023 de a-i acorda statutul de „gatekeeper” - o companie cu influență specială, care include obligația de a respecta o serie de reguli și de a raporta cu privire la aceasta în temeiul Digital Markets Act (DMA). În afară de Bytedance, un astfel de statut au primit și Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Booking i Microsoft.

Curtea de Justiție a UE a respins cererea. Ea a menționat că Legea privind piețele digitale a fost adoptată de UE pentru a asigura un mediu concurențial și echitabil pe piața digitală în general și pentru utilizatorii direcți ai serviciilor furnizate de actorii de pe această piață.

Curtea a constatat că Comisia Europeană avea toate motivele să recunoască Bytedance drept o societate cu o influență deosebită, în special în ceea ce privește criteriile referitoare la numărul de utilizatori în UE și la valoarea de piață.


Curtea a respins argumentele Bytedance potrivit cărora valoarea sa de piață are legătură în mare măsură cu activitatea sa din China, iar influența sa în UE este nesemnificativă, și a menționat că, avînd un număr mare de utilizatori înregistrați în UE, societatea avea potențialul de a-i monetiza.

În hotărîre se precizează că, de la lansarea sa în UE în 2018, TikTok și-a mărit foarte repede baza de utilizatori, ajungînd la aproximativ jumătate din numărul utilizatorilor Facebook și Instagram, ratele de implicare în conținut sînt foarte ridicate, iar aplicația este foarte populară în rîndul utilizatorilor tineri, care petrec mai mult timp acolo decît pe alte rețele sociale.

De asemenea, Bytedance a respins argumentele privind presupusa încălcare a dreptului său la apărare și a principiului de tratament egal.

Reamintim, în primăvara acestui an, președintele Comisiei Europene a făcut aluzie la posibilitatea interzicerii TikTok în UE.

2
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав