Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Compania aeriană bielorusă nu mai transportă refugiați din Turcia în Belarus, pe fondul crizei migranților

13 noi. 2021,, 02:00   Externe
2986 0

Compania aeriană de stat a Belarusului, Belavia, a anunțat vineri că nu va permite cetățenilor din Irak, Siria și Yemen să se îmbarce în avioane pe ruta Turcia - Belarus, la cererea autorităților turce, în contextul crizei migranților de la granița dintre Belarus și Polonia.

Uniunea Europeană susține că Belarus încurajează mii de refugiați din zonele devastate de război ale lumii să încerce să traverseze granițele blocului comunitar și ar putea impune noi sancțiuni Belarusului și companiilor aeriene care transportă migranți.

UE acuză Belarus că duce un „război hibrid”, în vreme ce Kremlinul, aliat al Minskului, a avertizat că această criză ar putea escalada într-o confruntare armată.

„În acord cu o decizie a ... autorităților turce, cetățenii din Irak, Siria și Yemen nu vor fi acceptați în zborurile din Turcia spre Belarus începînd cu 12.11.2021”, se într-o declarație postată pe site-ul companiei Belavia.

Belavia, care are interdicție de zbor în spațiul aerian al Uniunii Europene, continuă să zboare spre destinații ca Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Armenia, Georgia, Azerbaijan, Uzbekistan, Kazakhstan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?