X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Comedia ''The Holdovers'', acuzată de plagiat

11 mar. 23:30   Externe
2313 0

Comedia ''The Holdovers'', nominalizată în cinci categorii la premiile Oscar, a fost acuzată de plagiat de către un scenarist britanic, potrivit revistei Variety, informează AFP.

Acuzaţiile, dezvăluite sîmbătă seară cu o zi înainte de gala Oscarurilor, pun sub semnul întrebării filmul lui Alexander Payne, considerat unul dintre cei mai puternici contracandidaţi ai peliculei '"Anatomy of a Fall" la Oscarul pentru cel mai bun scenariu original, cîştigat de aceasta din urmă.

Scenaristul Simon Stephenson, printre ale cărui merite se numără şi co-scrierea scenariului pentru filmul de animaţie "Luca" de la Pixar, a sesizat în luna ianuarie sindicatul scenariştilor Writers' Guild (WGA), reclamînd plagiatul, potrivit unor documente publicate de Variety.

El acuză "The Holdovers" că a preluat elemente cheie ale intrigii din "Frisco", un scenariu care nu s-a concretizat niciodată într-un film, şi că a copiat anumite scene "linie cu linie".

Scenaristul insistă că îşi poate dovedi acuzaţiile, cu un dosar constituit din dovezi "cu adevărat condamnabile".

"The Holdovers" spune povestea unui profesor irascibil şi pedant care este blocat în timpul vacanţei de iarnă într-un internat american din anii 1970 alături de un elev obraznic şi de o bucătăreasă îndoliată.

"Frisco" se concentrează pe un medic obosit de viaţă, obligat să aibă grijă de un pacient de 15 ani.

Alexander Payne şi scenaristul filmului "The Holdovers", David Hemingson, au refuzat să comenteze acuzaţiile, potrivit Variety.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?