X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Cinci plante aromatice care curăță aerul din bucătărie

14 ian. 2021,, 02:30   Externe
10487 0

Chiar și iarna este bine să cultivi plante aromatice în apartament și mai ales în bucătărie. Frunzele lor parfumate curăță aerul de mirosurile de mîncare și de gaze arse, scrie libertateapentrufemei.ro.

Multe plante aromatice se păstrează verzi peste iarnă, mai ales cele care au frunze mici și ascuțite precum rozmarinul. Dacă sînt ținute la fereastră, să aibă suficientă lumină, dacă beneficiază de pămînt bun și de o temperatură medie, vor rămîne proaspete tot anul.

Rozmarinul, una dintre cele mai bune plante aromatice pentru bucătărie

Fie că îl folosești la mîncare sau doar la ceaiuri, rozmarinul rezistă în bucătărie pentru că îi place atmosfera mai caldă și ușor mai umedă. El absoarbe umiditatea din aer și mirosurile grele de mîncare, eliberînd o aroma plăcută și ușor mentolată.

Busuiocul, parfum pentru spațiile mici

Frunzele proaspete de busuioc au un parfum delicat inconfundabil. Pune un ghiveci cu busuioc la geamul de la bucătărie, ai grijă să îl uzi ori de cîte ori se usucă pămîntul și ai grijă să nu stea în frig. Vei reuși să îl păstrezi verde pînă primăvara și să folosești frunzele proaspete la ceaiuri sau salate.

Menta, cea mai bună aromă de iarnă

Se spune că ceaiul fierbinte de mentă este plin de energie și te încălzește imediat într-o seară geroasă de iarnă. Dacă îți place aroma ei, cultiv-o în bucătărie sau în altă parte a casei unde are parte de lumină și de o temperatură constantă. Menta va rămîne verde peste iarnă, iar frunzele ei vor absorbi mirosurile neplăcute din bucătărie. Ține minte doar să nu o cultivi într-o jardinieră cu alte plante aromatice, pentru că le sufocă.

Geranium, mușcata cea mai parfumată


Florile din genul geranium, denumite popular mușcate parfumate, au frunze cu un iz ușor amărui și mentolat, care revigorează organismul. El fac parte din grupul de plante aromatice, atît decorative, cît și medicinale. Chiar dacă nu mai face flori iarna, geranium va rămîne verde dacă îl ții într-un spațiu încălzit așa cum este bucătăria. În plus, frunzele acestor plante au proprietatea de a absorbi substanțele iritante, gazele și mirosurile din casă. Ele se deosebesc de mușcatele curgătoare prin faptul că au flori micuțe, cu numai 5 petale, și frunze crețe.

Levănțica, aroma domnească

Parfumul elegant al lavandei este deosebit de apreciat. Dacă îți place și ție, merită să o cultivi în casă, chiar și în bucătărie. Face parte din grupul de plante aromatice care poate rămîne verde peste iarnă, dacă este ținută la căldură și are multă lumină. Nu va înflori decît la primăvară, dar frunzele ei verzi sînt pline de parfum și purifică aerul din locuință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав