X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

China: Nava militară filipineză provoacă daune mediului maritim al Mării Chinei de Sud

10 iul. 21:00   Externe
3794 0

Ministerul chinez al Resurselor Naturale a publicat un raport în urma unei anchete privind subminarea ecosistemului cu recife de corali de către nava militară filipineză împămîntată ilegal pe Reciful Renai din Marea Chinei de Sud, evaluînd pentru prima dată situaţia ecosistemului cu recife de corali şi analizînd cauzele degradării acestuia în regiune.

Raportul menționează că nava de război pusă ilegal pe Reciful Renai de către partea filipineză dăunează grav biodiversității, stabilității şi durabilității ecosistemului cu recife de corali din zonă. Împămîntarea pe termen lung a navei militare împiedică grav creşterea şi refacerea coralilor. Pe de altă parte, activităţile umane implicate de nava militară filipineză afectează şi ele ecosistemul. Precipitarea metalelor grele din cauza coroziunii navei în apă, gunoaiele menajere şi apa uzată evacuată în mare de filipinezii staţionaţi pe navă afectează grav creşterea şi sănătatea coralilor. Plasele şi sîrmele de pescuit uzate aruncate de pe nava militară afectează și ele mediul ecologic din zonă.

China cere statului Filipine să-şi retragă nava militară împămîntată ilegal pe Reciful Renai, să elimine sursele de poluare şi să evite acţiunile de subminare a ecosistemului cu recife de corali din zonă.


0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав