X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

China este pregătită să oferă lumii servicii mai bune

7 sep. 2023,, 21:00   Externe
2486 0

Tîrgul internațional pentru comerțul cu servicii din China (CIFTIS) ediția 2023 s-a încheiat, miercuri, la Beijing.

Organizată sub tema "Deschiderea conduce la dezvoltare, cooperarea cîștigă împreună viitorul", ediția din acest an a includ expoziții de produse prezentate pe o suprafață de 155.000 de metri pătrați, zece forumuri la nivel înalt, 102 forumuri speciale, 18 întîlniri secundare și 72 de prezentări și negocieri.

La eveniment au participat peste 2.400 de expozanți, alți peste 6.700 participînd online, fiind stabilite 1.100 de proiecte de colaborare.

Potrivit organizatorilor, numărul vizitatorilor a fost de aproape 280.000.

Tîrgul Internațional pentru Comerțul cu Servicii din China (CIFTIS) reprezintă o fereastră prin care poate fi observat nivelul ridicat de deschidere al Chinei spre exterior, fiind totodată o platformă de schimburi și cooperări între companiile din diferite țări, a declarat Mao Ning, purtător de cuvînt al Ministerului chinez de Externe.


China organizează un astfel de eveniment pentru a facilita schimburile de oportunități de dezvoltare în comerțul cu servicii și intensificarea schimburilor comerciale pe plan mondial, dînd economiei mondiale un nou impuls.

După aderarea la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), în anul 2001, cota Chinei în afaceri globale cu servicii a crescut de la 2,4%, la 6,5%. Astfel, China a devenit a patra țară din lume după exportul de servicii și a doua în ceea ce privește oferta de servicii globale.

Prin intermediul comerțului cu servicii și deschiderii, China dorește să promoveze, alături de celelalte țări, o dezvoltare incluzivă, pentru menținerea comerțului liber și a mecanismelor multilaterale comerciale, a mai declarat Mao Ning.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?